De bonbons

Onze Chocolade

Chocolade is geliefd bij heel veel mensen. En al is Nederland geen grootverbruiker, toch eet een Nederlander gemiddeld 100 gram chocolade per week.

Passie

Voor sommige mensen gaat de passie voor chocolade heel ver.
Chocolade is niet alleen lekker, maar door verschillende stoffen in de chocolade en doordat ons lichaam Serotonine en endorfinen aanmaakt na het eten van chocolade, voelen we ons na het eten van chocolade vaak net iets gelukkiger, kunnen er weer even tegenaan en zijn alerter.In de 16 eeuw werd chocoladedrank ook al voorgeschreven als medicijn. Wij beweren niet dat u nu maar een kilo chocolade moet gaan eten en dat u dan de gelukkigste vrouw of man van de wereld bent. Alles met mate en dat geldt ook voor chocolade. Maar het is leuk om te weten dat onze klanten net iets gelukkiger zijn na het eten van onze producten.

Belgische chocolade

Onze chocoladeproducten zijn mooi en bijzonder lekker. Voor de producten wordt de beste Belgische chocolade gebruikt van producent Callebaut. Deze is gemaakt is van natuurlijke en eerlijke ingredienten. Onze producten worden worden ambachtelijk bereid.

Hoe wordt chocolade gemaakt?

Chocolade wordt gemaakt van de pit van de vrucht van de cacaoboom. Deze vrucht bevat 15 tot 20 pitten (cacaobonen). De bonen worden na het plukken en pellen van de vrucht op de grond gelegd en bedekt met Bananenbladeren. De cacaobonen gaan dan gisten. Dit duurt ongeveer 2 tot 8 dagen. Hierna worden de bonen gedroogd, geroosterd en gezeefd. Daarna worden ze gemalen. Er ontstaat dan een cacaomassa. De volgende stap in het proces is het persen van de cacaomassa. Door het persen wordt de cacaoboter gescheiden van de cacao. De cacao wordt daarna vermalen tot cacaopoeder. De chocolade wordt uiteindelijk gemaakt met de combinatie van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Bij melkchocolade wordt er melkpoeder toegevoegd. En bij witte chocolade ontbreekt het cacaopoeder. Het hele proces van chocolade maken staat ook uitvoerig beschreven op wikipedia. Chocolade kan het beste op kamertemperatuur (ongeveer 18 graden) bewaard worden. Van het bewaren van chocolade in de koelkast wordt het harder en verliest de chocolade ook een beetje zijn smaak. Ongevulde chocolade kan wel twee jaar bewaard worden. Bij bonbons is dit afhankelijk van de soort vulling. Trek gekregen?

0
Chocolade
0
Smaken
0
Bonbons